Transformeren in 21 dagen, CoVid19 Lockdown Inspiratie Platform

De crisis rond het CODVI19 virus laat niemand in de wereld onberoerd. Niemand. Of je nu in de greep bent van de angst, financieel getroffen wordt door de maatregelen, voorgenomen reisplannen moet cancellen of – dat kan ook nog – ziek bent geworden, of nog anders. Nederland wordt economisch stilgelegd tot 6 april en misschien nog langer. We gaan een onzekere tijd tegemoet.

Ik ben verre van een nieuwsjunkie dus van angst is bij mij nooit sprake geweest. Sterker, ik ben zeer sceptisch en kritisch over de berichtgeving. En ik heb mijn kritiek ook geuit en ben daarmee ook veroordelend geweest naar de mensen die vanuit angst reageerden. In dat laatste is gisteren een verandering gekomen.

Ik was bij mijn goede spirituele vriendin Lucy en we spraken over de huidige situatie. Niet alleen over het virus, maar ook over de veranderingen en energieën die de afgelopen maanden hun invloed hebben gehad op de wereld. Het is alsof veel zaken op scherp worden gesteld. Alsof er veel oude shit naar boven komt. Oude shit die lang is onderdrukt.

Langdurende relaties worden beëindigd, individuen maken een rigoreuze keuze en beginnen een nieuw hoofdstuk, en ook de aarde zelf laat zich niet onbetuigd met de hevige bosbranden in Australie, aardbevingen in Turkije en zware stormen over de hele wereld. Ook in mijn persoonlijke leven staan zaken op scherp. Mijn demente moeder zal het niet meer lang meer maken en mijn huwelijk met mijn liefste Bianca raakte in een zware crisis.

Op individueel gebied zitten veel mensen in een periode van transformatie. En ook op globaal niveau verkeert de aarde in een periode van verandering. Op technologisch vlak, op maatschappelijk en economisch vlak. En ook op spiritueel vlak. Juist op spiritueel vlak. Sommigen noemen het de overgang naar het aquariustijdperk, de shift van 3D naar 5D, het aflopen van de kali yuga periode, het verschijnen van de Blue Kachina, en meer.

Lucy en ik ervaren die transformatie zelf en we realiseren ons dat de COVID19-lockdown een moment is om collectief even een stapje terug te doen. Waar zijn we nu helemaal mee bezig? Lopen we onszelf niet steeds voorbij, met onze drukke banen, volle agenda’s, sociale netwerken en onze jacht naar geluk?

Ja, het is crisis, maar uit een crisis ontstaat altijd iets nieuws. Een crisis is een voorwaarde om een echte stap voorwaarts te maken. De rigoreuze maatregelen die in de hele wereld worden genomen om de verspreiding van het virus te beteugelen nodigen uit tot reflectie en introspectie. En verbinden. Verenigen. Want we zitten allemaal in het zelfde bootje en we moeten roeien met de riemen die we samen hebben.

En dat is waar ik jullie allen toe wil uitnodigen. Reflectie, introspectie en verbinden.

Voorlopig zitten we drie weken stil. Tot 6 april. 21 dagen! Misschien heb je vast wel eens gehoord dat een nieuwe gewoonte aanleren 21 dagen duurt. Managementguru’s als Tom Robbins en Deepak Chopra hebben er hele programma’s en cursussen aan gewijd. Toevallig hè?

Laten we deze 21 dagen nuttig besteden. Inspirerend en verbindend. Laten we eens kijken wat ons drijft. Waar de angst vandaan komt. Wat daar onder ligt. Hoe je met je angsten en je pijnen kunt omgaan. Hoe je ze kunt transformeren. Hoe we elkaar weer kunnen vinden. En inspireren. Ook voor de onzekere periode erna.

Ook voor praktische tips op gebied van gezondheid, voeding, bewegen, budgetteren en meer, is ruimte.

Hoe werkt het? Als je een dagelijkse update wilt ontvangen, meld je dan aan op de Whatsappgroep Transformeren in 21 dagen, op de Facebookgroep Transformeren in 21 dagen.