alone-backlit-beach-412086

Trots op mijn eerste blog

Ken je dat? Berichten op Social Media die beginnen met “Trots op ….”. Trots op mijn nieuwe opdracht, trots op mijn nieuwe kantoor, trots op mijn inschrijving bij de KvK, trots op mijn uitnodiging om bij Tedx te mogen spreken, trots op mijn balans tussen werk en privé, trots op mijn nieuwe boek, trots op mijn nieuwe website,……

Ik heb dat niet. Ik ben helemaal niet trots op mijn opdrachten, kantoorruimtes, spreekbeurten en al helemaal niet over mijn boek, mijn website (een hele bevalling) en deze blog. Ik vind het allemaal vanzelfsprekend. Doe ik mijzelf daarmee tekort?

Neen. Verre van dat. Heb je ooit een hartchirurg op Linkedin zien posten hoe trots hij was op een geslaagde dubbele bypass? Of een boer dat hij trots is dat hij zijn suikerbietenoogst in de stromende regen heeft binnengehaald voordat de bieten begonnen te rotten? Of een priester die trots is dat hij iemand in zijn laatste levensuren vertroosting heeft gegeven? Neen toch?

En toch, als de hartchirurg een foto zou laten zien van zijn kerngezonde ex-hartpatiënt, als de boer met bemodderde klompen op de lokale tv-zender te zien zou zijn en als de priester geïnterviewd zou worden over zijn werk, stralen ze autoriteit uit. Meer nog dan als ze “trots” zouden zijn over hun activiteiten en verworvenheden.

“Assuming the sale”, zei Joe Girard, de meest succesvolle autoverkoper aller tijden, in een van de eerste boeken over sales die ik ooit gelezen heb, zo’n 30 jaar geleden. Beschouw de deal als reeds gedaan als je een verkoopgesprek in gaat. Beschouw het als vanzelfsprekend dat je de deal sluit. Dat je  klanten binnenhaalt, blogs schrijft, boeken schrijft, voor volle zalen spreekt. Beschouw het als vanzelfsprekend dat je succesvol bent.

Mag je dan nooit meer trots zijn? Natuurlijk wel. En je mag het zeker ook delen met de wereld. Via de Social Media, via blogs of in pitches en netwerkgesprekken. Bedenk dan hoe je dit het beste kunt verwoorden vanuit jouw kracht en de vanzelfsprekendheid waarmee jij jouw resultaten behaalt. Met autoriteit!! Mocht je tips en ondersteuning willen hoe je dit slim en effectief kunt doen, laat dan even een berichtje achter of neem contact met mij op.

Tags: No tags

15 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *