Ben jij een Iggy Pop?

 

Deze blog gaat over durf. En het volgen van jouw hart. Hij gaat eerlijk gezegd niet eens over Iggy Pop. Maar over een gitarist, James Williamson. James was als tiener van het begin betrokken bij de band van Iggy Pop, the Stooges. Hij haakte af in 1970 toen hij hepatitus kreeg, hoogstwaarschijnlijk vanwege drugsgebruik.

Twee jaar later werd hij gebeld door Pop, die in London met David Bowie het legendarische album Raw Power aan het opnemen was. James: “Ik lag bij mijn zus op de bank, ik had op dat moment geen  eigen plek en ik studeerde. Een trip naar London was een mooie afleiding.”

 

The Godfather of punk

James schreef alle songs samen met Pop. Raw Power zou een van de meest invloedrijke albums worden en een inspiratiebron voor de meeste punkbands decennia later. Niet lang na het album viel de band uiteen en James legde zich weer toe op zijn studie. “Ik leefde in twee totaal verschillende werelden. Soms was het moeilijk om te schakelen. Ik moest uiteindelijk een keuze maken.”

James verhuisde na zijn studie naar Silicon Valley en schopte het tot CTO van de Chips-gigant Advanced Micro Systems. Daarna is hij zelfs door Sony aangesteld als VP Technology Standards en de ontwikkeling van BluRay staat op zijn conto. Hij was een “hotshot” in de crème de la crème van de ICT.

 

Gepensioneerd op Pinkpop

Maar het bleef kriebelen. In 2009, toen hij 60 jaar was, ontving hij weer een telefoontje van Pop. Of hij zin had om aan de Reunion Tour van de Stooges mee te werken.  Sindsdien is James weer een volwaardige Stooge.  Een wonderlijke biografie, nietwaar?

      

 

Wat is nu de moraal van het verhaal? James Williamson heeft zich niet laten kaderen. Heeft geen conventionele keuzes gemaakt. Hij had twee uitzonderlijke talenten en die heeft hij beide ontwikkeld en tot wasdom laten komen. Hij heeft de durf gehad om in het diepe te springen. Toen hij zijn studie opgaf en naar London ging. Toen hij uit de wereld van sex, drugs en rock & roll overstapte naar de wereld van de nerds en the geeks. En toen hij als bedaarde pre-pensionado de gitaar weer uit de kast haalde en ging toeren en spelen op podia en festivals zoals Pinkpop en Sziget.

 

Spring in het diepe!

Weet jij wat jouw talenten zijn? Durf jij in het diepe te springen en te doen wat nodig is om te excelleren? Volg jij jouw hart bij het maken van fundamentele keuzes?  Ik kan je daarbij helpen. Wil je weten hoe, boek dan in de maand april een gratis proefconsult bij mij  https://www.zp-marketing.nl/business-life-coaching-aanbieding/ of laat een bericht achter onder deze blog of stuur een mailtje naar chris@zp-marketing.nl en ik neem contact met je op.

 

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *