Full Wesak Moon Meditation

 

Deze 2e volle maan na de lente-equinox wordt ook wel de Wesak Full Moon genoemd. Op de laatste dag (volle maan) van de maand Vaisakha (de zesde maand in de hindoe kalender, meestal in mei) vieren Theravada-boeddhisten overal ter wereld het Wesak-feest. Op deze dag herdenken ze de geboorte, de verlichting en de dood van de Boeddha.

Wesak is de naam van de vallei bij Mount Kailash in Tibet. Deze berg wordt beschouwd de kruinchakra van de aarde en een van de heiligste plaatsen. Tijdens Wesak-maan verzamelen de Meesters, sadhus en etherische wezens in de vallei. Voor liefst vier religies is een rondgang om deze berg, een zware wandeling van 52 km op 5000 meter hoogte een heilige beproeving.

Voordat we met de meditatie beginnen zullen we een rondgang om de denkbeeldige Mount Kailash maken en ons verbinden met die plaats. We stellen onze kruinchakra open. We gaan ons verbinden met de kruinchakra van de aarde en het centrum waar de spirits tijdens de Wesakmaan samenkomen Als je van de partij bent kun je ter voorbereiding bovenstaande afbeelding visualiseren.

We verzamelen om 20.00 uur bij de duinopgang De Savornin Lohmanlaan/Laan van Poot.

Voor de diehards is een duik in de Noordzee achteraf een optie!!
De kosten bedragen €10,=

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *