Onderneem jij nog vanuit jouw talent?

 

De aanleiding voor het schrijven van mijn boek “Marketing zonder personeel” is dat verreweg de meeste zzp’ers hun onderneming beginnen vanuit een bijzonder talent. Ik realiseer mij dat je jezelf als mens en als ondernemer te kort doet als je uitsluitend van jouw talent uitgaat. Daarom heb ik de Persoonlijke Mix (PM) ontwikkeld. Het is het kader dat ik hanteer om ondernemers te ondersteunen om zich in hun volle breedte neer te zetten in de wereld. Je kunt er meer over lezen of horen in mijn boek, of de workshop Persoonlijke Mix https://www.zp-marketing.nl/workshops/

Talent is een van de zes elementen van de PM. Ik heb het TMA-competentiemodel https://www.tma.nl/nl/ als basis gebruikt voor het uitwerken van (44) talenten. Denk hierbij aan talenten als oplossingsgerichtheid, empatisch vermogen en creativiteit.

Talent is niet genoeg

Het is nu een jaar nadat ik het boek en de PM heb geïntroduceerd en inmiddels heb al vele ondernemers mogen coachen en begeleiden om zichzelf neer te zetten met behulp van dit hulpmiddel. Daarbij blijf ik de kaders verder ontwikkelen en verdiepen. De term die ik inmiddels hanteer voor mijn marketingondersteuning is “Soul Marketing”. Marketing van binnen naar buiten. Vanuit wie jij bent.

Ik ben gestuit op het werk van de Canadese psychologe Linda Kavelin-Popov. In haar boek The Family Virtues Guide introduceert ze 52 deugden, of zielskwaliteiten. Deze vormen een zinvolle verdieping op talenten. Talenten zijn manifestaties van deze zielskwaliteiten. Voorbeelden van zielskwaliteiten zijn mededogen, rechtvaardigheid, trouw, zorgzaamheid en zuiverheid. Ik heb de PM inmiddels uitgebreid met de zielskwaliteiten om nog meer zicht te krijgen op de drijfveren achter jouw ondernemerschap. Om je in staat te stellen jouw business succesvol neer te zetten.

Ondernemen vanuit jouw ziel

Het is Lisette van Offeren, coach en yogadocente, die mij op het spoor van Linda heeft gezet. https://www.zielskwaliteiten.nl/  Zij heeft haar yogalessen en haar coachingspraktijk ontwikkeld vanuit de zielskwaliteiten. Ik beschouw haar als dé expert in Nederland op dit gebied. Ik ben daarom ook zeer verheugd dat wij samen een Masterclass gaan organiseren!!  De Masterclass Soul Marketing vanuit je Zielskwaliteiten. Op 27 juni 13.00 – 16.00 uur in het Yogacentrum in Abcoude.

Wil je meer weten van deze unieke Masterclass, laat dan een bericht achter onder deze blog of houd de site in de gaten voor meer informatie.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *